Térdprotézis-beültetés mini subvastus feltárásból

Ortopédiai műtéteink között leggyakoribb a meniszkusz (térd) sérülés. Tartósan túlzott igénybevétel esetén, vagy hirtelen, oldalra végzett mozdulatok során sérülhet meg e testrész. A sérülések leggyakrabban a sportolók és fizikai munkát végzők körét érinti. Térdprotézis-beültetésnél a porckopástól függően tervezzük meg a műtétet. Részleges térdprotézisnél az érintett porcfelszín pótlásával elkerülhető, hogy teljes protézist kelljen beültetnünk. Teljes térdprotézis esetében, ha a térdkalács felszíne is érintett, akkor teljes felületén indokolt a műtét.
Az egyik leggyakoribb ortopédiai beavatkozás napjainkban a teljes térd protézis beültetés (fél protézis beültetést csak kivételes esetben végzünk), melyet lehetőség szerint minimál invazív feltárásokból végzünk. Térdprotézis beültetés esetében különösen fontos a műtéti tervezés, melyet vagy műtéti tervező program segítségével (MediCad), vagy alsó végtagi MR vizsgálat alapján végzünk. MR-vel végzett tervezés esetében lehetőség van a még nagyobb pontosságot biztosító egyedi térdsablon elkészítésére az Attune PSI-vel. Ez a jelenleg elérhtő egyik legkorszerűbb térdprotézis rendszer és Magyarországon csak az Emineo magánklinikán elérhető.

A mini subvastus – izomátvágás nélküli feltárással elkerülhető az izomzat bemetszése.

Miért jobb ez a technika?

  • kisebb a szöveti sérülés
  • kisebb a műtéti vérvesztés
  • a beteg testalkatától függetlenül többségénél elvégezhető
  • gyors a felépülés, nem ritka, hogy a beteg egy-két nap múlva bot nélkül jár
Térdprotézis-beültetés mini subvastus feltárásból
Röntgenkép térdfájdalom

Magánrendelési idők:

Szekszárd, Kadarka u. 72.
minden páros héten hétfőn 16.00–20.00 óráig
minden pénteken 13.00–17.00 óráig

Baja, Galamb u. 7-11. (Duna Klinika)
minden kedden 16.00-21.00 óráig

Paks, Váczi Mihály u. 1.
minden páratlan hét hétfőn 16.00-21.00 óráig

Bejelentkezés: + 36 30/331-2262-os telefonszámon vagy e-mailben: ganczerp@me.com lehetséges.

Közfinanszírozott rendelés:

Tolna megyei Balassa János Kórházban van pénteki napokon délelőtt. Kórházi időpontkérés telefonon a: 74/501-500/181 melléken.