Térdsérülések, porcos gyűrű varrat

Gyakori térdsérülések között szerepel:

  • Szalagsérülés: rándulás vagy ficam hatására sérülhetnek vagy megnyúlhatnak a térdízület szalagjai. A megnyúlt ínszalagok gyógyulása több hetes is lehet.
  • Inszalagszakadás: egy rossz mozdulattal, a térd hirtelen megcsavarodása okozhat térdfájdalmat. Az ilyen szakadás leggyakrabban a sportbaleseteknél fordul elő.

Szintén a sportbalesetekre jellemző, amikor a térdsérülésnél az a két porc gyűrű sérül, mely a combcsont és a sípcsont felszínei között helyezkednek el. A térd hirtelen megcsavarodása miatt, a porcokból leválhat egy-egy darab. Gyakori balesetek síelés, futballozás, teniszezés közben. A hétköznapok során viszont egyetlen rossz mozdulat is elég – ha már gyengült a porc – a porcleváláshoz. Erős fájdalommal és a térd kattogásával jár. A sérülés enyhébb esetében a térd kíméletét javasoljuk. Súlyosabb esetben injekciós fájdalomcsillapító, folyadék leszívás vagy műtét szükséges.

Térdsérülések, porcos gyűrű varrat
Röntgenkép térdfájdalom

Magánrendelési idők:

Szekszárd, Kadarka u. 72.
minden páros héten hétfőn 16.00–20.00 óráig
minden pénteken 13.00–17.00 óráig

Baja, Galamb u. 7-11. (Duna Klinika)
minden kedden 16.00-21.00 óráig

Paks, Váczi Mihály u. 1.
minden páratlan hét hétfőn 16.00-21.00 óráig

Bejelentkezés: + 36 30/331-2262-os telefonszámon vagy e-mailben: ganczerp@me.com lehetséges.

Közfinanszírozott rendelés:

Tolna megyei Balassa János Kórházban van pénteki napokon délelőtt. Kórházi időpontkérés telefonon a: 74/501-500/181 melléken.