Arthroscopos térd anatómiai keresztszalag pótlás

Az elülső keresztszalag a térd négy főszalagja közül az egyik. A sérülés legtöbbször a térd oldalirányú kimozdulásával, a lábszár kicsavarodásával jön létre.

Az elülső keresztszalag szakadások közel 80 százaléka valamilyen sporttevékenység során keletkezik. Pácienseink többsége a 15-50 év közötti korosztályból kerül ki. Gyakori ok, hogy a túl keményre állított síkötés nem old le, hogy a labdarúgó lábára szabálytalanul csúsznak be, vagy a kosárlabdázót a levegőben meglökik, és rosszul érkezik a talajra.

  • A műtét során a laparoscopos módszerhez hasonlóan 2-3 kis lyuk metszésével és segítségével az ízületi tok átvágása nélkül tudunk behatolni csőkamerával a térdízületbe. Így tudunk könnyen dolgozni a térdben. A beavatkozást altatással vagy gerincérzéstelenítéssel végezzük. Így minimálisra csökkenthető a beteg fájdalomérzete és akár 1 napos kórházi tartózkodást követően a beteg hazatérhet.
  • A keresztszalag pótlása során legtöbbször saját inat behúzva, kis metszésekből stabilizáljuk újra a sérült keresztszalag térdízületet. A beültetett szalagot titán implantátum, szövetbarát fémmel stabilizáljuk. A műtét 60-70 percet vesz igénybe. Itt a beteg szintén 1-2 napot tölt kórházban. Majd 3-4 hetes teljes pihentetést követően gyógytornász segítségével fokozatosan térhet vissza a mozgáshoz.
Arthroscopos térd anatómiai keresztszalag pótlás

Ezzel a módszerrel, melynek a lényege, hogy a beültetendő szalag az antómiai eredés és tapadás pontra kerüljön, a legnagyobb az esély a korábbi aktivitási szintre való visszatérésre.

Röntgenkép térdfájdalom

Magánrendelési idők:

Szekszárd, Kadarka u. 72.
2020. október 1-jétől
minden páros héten hétfőn 16.00–20.00 óráig
minden pénteken 13.00–17.00 óráig

Baja, Galamb u. 7-11. (Duna Klinika)
minden kedden 16.00-21.00 óráig

Paks, Váczi Mihály u. 1.
minden páratlan hét hétfőn 16.00-21.00 óráig

Bejelentkezés: + 36 30/331-2262-os telefonszámon vagy e-mailben: ganczerp@me.com lehetséges.

Közfinanszírozott rendelés:

Tolna megyei Balassa János Kórházban van pénteki napokon délelőtt. Kórházi időpontkérés telefonon a: 74/501-500/181 melléken.